Hem » Om Notrex

Nordens största oberoende konsultorganisation för Software Asset Management 

Vi hjälper våra kunder att spara pengar och få ut så mycket som möjligt från sina investeringar i programvara och molntjänster.

Våra tjänster inom Software Asset Management och FinOps hjälper våra kunder att optimera licens- och molninnehav och undvika onödiga kostnader och risker.  

Vi har en lång och stark historik när det gäller att leverera dokumenterade besparingar för våra kunder.

För oss betyder oberoende att inte sälja licenser eller SAM-system och att våra kunder alltid kan lita på att allt vi gör är för deras bästa, utan intressekonflikter.

Vi hjälper våra kunder att upphandla, förvalta och optimera sina licens- och molninnehav och löpande göra kostnadseffektiva licensinköp.

Genom att säkerställa korrekt legal licensiering och en långsiktigt effektiv förvaltning av licens- och molntillgångar får våra kunder kontroll över sina programvaror, licenskostnader och ökat skydd vid licensrevisioner. 

Erfarenhet

I 20 år har Notrex levererat spetskompetens inom SAM, licensieringsexpertis, molntjänster och IT-ekonomi. Vår egen SAM Governace modell bygger på branschens främsta standards och metoder som t ex ITIL SAM Best practice, ISO 19770-1 och IAITAM.

Vi är väl förtrogna med implementation och administration av marknadsledande SAM-system som Snow, Flexera, Xensam, ServiceNow m fl. 

Våra 18 certifierade konsulter är specialiserade på ledande leverantörer som Microsoft, IBM, Oracle, Adobe, Salesforce men vi har även kompetens på många andra leverantörer. Vi har stor erfarenhet av att införa SAM samt att arbeta med praktisk licensadministration och licensoptimering.

Vi har även hjälpt våra kunder i en stor mängd licensrevisioner från IBM, Microsoft, Oracle, OpenText, SAP, AutoDesk, m fl. med mycket goda resultat.

Läs mer om våra tjänster här eller kontakta oss för en diskussion om hur vi kan hjälpa er.