Frukostseminarium

Minimera risker och kostnader i er IBM-miljö!

Välkommen till ett kostnadsfritt frukostseminarium där vi går igenom förvaltning av IBM-miljö för att minimera risker vid licensrevision samt hur ni med rätt avtalsstrategi kan sänka era kostnader för licenser och support. Dessutom kommer Walter Mauricci,  License Manager på Folksam, att berätta om Folksams strategi och taktik vid deras senaste IBM-revision. 

Notrex är Nordens ledande oberoende konsultbolag inom Software Asset Management. Vi anlitas sedan mer än 15 år av ledande svenska bolag och offentliga organisationer som rådgivare vid upphandling, revisioner, förvaltning av programvarulicenser och molntjänster.

Plats: Radisson Blu Royal Viking Hotel, Vasagatan 1, våning 1, Tunnelbana T-centralen
Datum: Fredagen den 14 februari
Tid: 07.30 till 09.00

Anmälan: Klicka här!

Du är välkommen från kl 07.30 då vi bjuder på frukost. Seminariet startar kl 08.00. Har du kollegor som är intresserade går det bra att anmäla även dem.

Agenda

IBM licensmodeller och avtal – navigera rätt och sänk kostnaden

Hur skall ni som kund välja mellan IBM:s olika avtalsformer och licensmodeller för att hitta den bästa mixen utifrån den egna organisationens behov? Vi går igenom de olika licensmodellerna och avtalsformerna, dess för- och nackdelar samt risker.

IBM licensrevision – hur minimera risker?

Vilka risker finns vid en IBM licensrevision och hur kan man minimera dem? Eftersom den enskilt största risken är virtuella servermiljöer och ILMT kommer vi gå igenom de krav som ställs på er ILMT-rapportering och hur ILMT skall vara implementerat och förvaltat. Ni får också en insikt i hur HCL:s övertagande av BigFix påverkar ILMT-kraven.

Folksams strategi och taktik vid den senaste licensrevisionen från IBM

Folksam är en av Sveriges största IBM-kunder. Folksams License manager Walter Mauricci berättar hur Folksam valde att hantera IBM:s licensrevision och vilket resultat som uppnåddes. Walter går igenom Folksams förberedelser, strategi och taktik inför revisionen.

Talare

Walter Mauricci
Walter har 15 års erfarenhet av SAM och licensfrågor från olika organisationer. Sedan 8 år är han License Manager på Folksam. I denna roll har han byggt upp SAM inom Folksam och genomfört ett stort antal avtalsförhandlingar och licensrevisioner från olika programvarutillverkare.

Per Berglund
Per har arbetat med IBM programvarulicenser i nära 30 år och Pers kunskaper och erfarenhet inom IBM licensiering gör honom till en av de mest kunniga inom detta område i Sverige. Per arbetar idag som Seniorkonsult på Notrex med inriktning på IBM licensiering.

Erik Bergström
Erik har arbetat på IBM i 33 år och ansvarat för flera områden inom IBM Software, bland annat storkundsavtal (ELA) och förnyelse av underhåll och prenumeration (S&S). Erik har dessutom lång erfarenhet av licensrevisioner, licensieringsformer, prissättning, avtalsformer, specialavtal (special bids) mm. Erik arbetar idag som Seniorkonsult på Notrex med inriktning på IBM licensiering.

Anmälan: Klicka här!